W czerwcu na naszych stołach królują truskawki. Zastanawiacie się zapewne w jaki jeszcze sposób można je podać. Dziś propozycja niezwykle łatwego deseru z dodatkiem gruszek.
Przygotowanie: ok 15 minut
Składniki:
– 8-10 dojrzałych truskawek
– ok 150 ml jogurtu greckiego
– 2-3 gruszki w syropie ze słoika Krokus
– 2 biszkopty do ozdoby
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowując deser należy pokroić owoce mniej więcej w podobne części, tak aby łatwo dawały się jeść a pomocą łyżeczki. Nałóżcie warstwowo do przeźroczystych pucharków lub kieliszków. Jako wykończenie dodajcie biszkopt. Smacznego!
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Truskawkowo-gruszkowy deser
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
2 Review(s) Based on
6 comments
piękne
Wygląda smakowicie 🙂
Piękny deser, wygląda bardzo kusząco 🙂
Cudowna propozycja 🙂
śliczny ;]
pięknie wygląda ten deser:D