Te gofry nie mają w sobie ani trochę mąki a do ich przygotowania potrzebujesz TYLKO 2 SKŁADNIKÓW! Naprawdę, Też nie wierzyłam że to możliwe a gofry wyszły naprawdę pyszne i chrupiące. To zdecydowanie coś dla wielbicieli batatów i ich słodkawego smaku. Przeczytaj dokładnie przepis i podążaj za moimi wskazówkami. Wtedy Twoje gofry udadzą się idealnie.
Nie chcesz już przegapić żadnego przepisu? Zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Zajedziesz mnie na Facebooku, Instagramie, Pintereście, YouTubie a nawet na TikToku.
Polecane przepisy:
– przepis na gofry – klasyczne słodkie
– szakszuka
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– przepis na placki ziemniaczane
– racuchy drożdżowe
– placki z gotowanych ziemniaków
– placki z gotowanych ziemniaków z fetą
– placki z ziemniaków i marchewki
– placki z kalafiora
– placuszki pełnoziarniste na słodko
– placuszki z dyni
– placki serowe z jabłkami
GOFRY Z BATATA – 2 SKŁADNIKI
Ilość porcji: około 4-6 gofrów, w zależności od wielkości
Przygotowanie: 25 minut
Składniki gofry:
- 1 duży batat
- 1 jajko
- odrobina oleju do nasmarowania gofrownicy i pędzelek
Przygotowanie:
- Batata obierz. Zetrzyj batata na tarce na małych oczkach. Do batata dodaj jajko i dokładnie wymieszaj.
- Rozgrzej gofrownicę. Obie płytki nasmaruj olejem, to bardzo ważny krok przy tych gofrach którego nie można pominąć.
- Wyłóż ciasto na płytki. Opiekaj gofry przez 7-9 minut w zależności od mocy gofrownicy. Ważne aby nie otwierać gofrownicy w trakcie bo rozwarstwią się na pół. Gofry muszą się dość mocno zapiec i wtedy same pięknie odejdą!
- Podawaj gofry z dowolnymi dodatkami np z owocami.
SMACZNEGO
Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie!
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
- Forma do babki kwiat30,00 zł