Kanapka na kolację nie musi być nudna, a wręcz powinna być ciekawa i zaskakująca aby jej jedzenie sprawiło nam przyjemność. I taka jest właśnie ta. Na pierwszy rzut oka to szynka, ser i trochę zielonego. Ale zamiast zwykłej szynki macie szynkę parmeńską, zamiast standardowego sera jest camembert a do tego żurawina. Przepysznie 🙂
Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– kanapka ze szparagami i łososiem
– kanapka ze stekiem
– tacos ze stekiem
– najlepszy domowy cheeseburger
– stek z sosem whisky
– makaron ze szparagami
– sałatka ze szparagami i jajkiem
KANAPKA Z camembert i żurawiną
PRZYGOTOWANIE: 10 minut
SKŁADNIKI:
– pieczywo – chleb lub bagietka
– kilka plastrów szynki parmeńskiej do każdej kanapki
– kilka plastrów sera camembert
– łyżka konfitury z żurawiny
– rukola
PRZYGOTOWANIE:
- Na pieczywie ułóż rukolę, plasterki szynki parmeńskiej i plasterki camembert.
- Na ser dodaj żurawinę i przykryj kanapkę drugim kawałkiem pieczywa. Podawaj.
Smacznego!






6 comments
Muszę przyznać że wyglada naprawdę smakowicie, oczywiście sprawdzę ten przepis, powiem szczerze że często nei mam rano pomysłu co wziąć na drugie śniadanie do pracy, myślę że takie kanapki będą jak znalazł.
Dzis mam smaka na taka kanapke do pracy! Nie bylam pewna, czy szynka parmenska sie nada, wiec szukajac odpowiedzi w internecie znalazlam ten przepis. Dokladnie tak, jak sobie dzis zaplanowalam 🙂 Nie mialam zurawiny, wiec uzylam dzemu truskawkowego. Jako pieczywo wystepuje panini. Juz nie moge sie doczekac!
Wygląda na to, że kanapka z camembertem i żurawiną jest idealnym połączeniem smaków! Już nie mogę się doczekać, żeby ją wypróbować. Dziękuję za przepis!
Wygląda pysznie! Połączenie camembert z żurawiną to klasyka, którą zawsze warto spróbować. Już nie mogę się doczekać, aby zrobić tę kanapkę na lunch! Dzięki za inspirację!
Wygląda pysznie! Camembert z żurawiną to idealne połączenie. Nie mogę się doczekać, żeby spróbować tej kanapki!
Wygląda pysznie! Kombinacja camembertu i żurawiny to perfekcyjne połączenie smaków. Na pewno spróbuję to zrobić na swoim przyjęciu!