To przepis z serii „im mniej tym więcej”. Do jego przygotowania potrzebujecie dosłownie kilku składników i kilku-kilkunastu minut (zależy od rodzaju makaronu jaki wybierzecie). Bardzo prosty sos na bazie masła zrobicie dosłownie w minutę, a do tego świeże trufle…
Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów:
– zebrane w jednym miejscu przepisy na kolację
– zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony
– penne z szynką parmeńską
– makaron z boczkiem
– makaron ze szpinakiem
– makaron z polędwicą
– makaron z krewetkami
– spaghetti aglio oilo
– spaghetti bolognese
– spaghetti carbonara
– spaghetti z krewetkami
Ilość porcji: 2
Przygotowanie: 5-15 minut
Składniki:
– pół opakowania makaronu typu tagliatelle lub spaghetti (możecie użyć dowolnego rodzaju makaronu)
– 70-80 g masła
– 1 ząbek czosnku
– świeżo starta trufla
– sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotujcie według przepisu na opakowaniu. Na patelni dosłownie minutę przed końcem gotowania makaronu roztopcie masło i dodajcie do niego drobno posiekany ząbek czosnku. Do sosu dodajcie ugotowany makaron, całość nieco posólcie i dodajcie pieprzu i wymieszajcie. Makaron przełóżcie na talerze i posypcie świeżo startą truflą. Podawajcie od razu. SMACZNEGO!