Uwielbiam naleśniki, nie tylko te na słodko ale także ich wytrawną wersję, którą często robię na lżejszy obiad lub kolację. Tym razem dużo warzyw i tuńczyk a do tego pyszny sos z dodatkiem majonezu, ale jednak lżejszy niż sam majonez. Przeczytaj, spróbuj, są pyszne
Polecam Wam też inne przepisy na naleśniki:
Łosoś w sosie miodowo-musztardowym
– przepis na naleśniki
– naleśniki z tuńczykiem
– naleśniki z jajkiem
–naleśniki pełnoziarniste z serem i jagodami
– naleśniki amerykańskie pancakes
– naleśniki z szynką parmeńską
– naleśniki ruskie
– naleśniki z jabłkami
– naleśniki meksykańskie
NALEŚNIKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Przygotowanie: 20 minut
Ilość porcji: 4 naleśniki
Składniki:
– naleśniki z przepisu na naleśniki
– oliwa lub olej o smażenia
– 150 g kremowe serka naturalnego
– 150 g łososia wędzonego w plastrach lub wędzonego na ciepło w kawałku
– 8-12 suszonych pomidorków w zalewie z oliwy
– sok z połowy cytryny
– do podania: świeża rukola, listki szpinaku lub kolorowe sałaty
Przygotowanie:
- Przygotuj ciasto z mojego przepisu na naleśniki.
- Naleśniki smaż na klasycznej lub naleśnikowej patelni z odrobiną oleju lub oliwy. Ja rozsmarowuję na patelni odrobinę oleju za pomocą pędzla kuchennego, dzięki temu nie jest go zbyt dużo a naleśniki nie przywrą do spodu.
- Na usmażonych naleśnikach rozsmaruj kremowy serek o naturalnym smaku. Na serku układaj plasterki wędzonego łososia oraz suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki. Naleśniki podawaj pokropione odrobiną soku z cytryny z dodatkiem listków rukoli lub świeżego szpinaku.
- SMACZNEGO!
Lubisz moje przepisy? Kup jedyny taki e-book z 100 super przepisami na kolacje.