Camembert po upieczeniu rozpływa się w ustach. A jak dodamy do niego świeże figi lub inne owoce, wszystko polejemy miodem, to robi się istna uczta. Ja tym razem postawiłam na figi i jeżyny, ale genialne są też pieczone maliny czy inne świeże owoce.
Zajrzyj także do przepisów:
– deska serów i przekąsek
– smażony camembert z żurawiną
– makaron z serem
– chlebek zapiekany z szynką i serem
– chlebek z pesto
– zapiekanki z jajkiem i serem
– kanapka z camembert i żurawiną
– przepisu na domowy cheeseburger
– domowe bułki do hamburgerów
PIECZONY CAMEMBERT Z FIGAMI
Przygotowanie: 20 minut
Składniki:
– 1 ser camembert
– 2 świeże figi
– kilka świeżych jeżyn lub malin
– 1-2 płaskie łyżki miodu
– świeże pieczywo lub grzanki np. z bagietki
PRZYGOTOWANIE:
- Ser wyjmij z opakowania i połóż w naczyniu do zapiekania.
- Figi umyj i pokrój na ćwiartki. Ułóż je wokół sera. Dodaj też jeżyny, lub maliny. Dodaj 1 łyżkę miodu.
- Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190o C i piecz przez 20 minut.
- Wyjmij ser z piekarnika i polej pozostałym miodem. Podawaj z pieczywem lub z grzankami.
Smacznego!
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Pieczony camembert z figami
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
1 Review(s) Based on