Na blogu gościły już klasyczne gołąbki, a także nowoczesne gołąbki bez zawijania. W każdej wersji są pyszne i smakują polskim domowym jedzeniem. A zupa jest niezwykle prosta i szybka w ...
Uwielbiam kwaśne zupy! Pyszna domowa ogórkowa, kwaśnica, szczawiowa należą do moich ulubionych. Dziś do ich grona dołączyła pyszna zupa krem z kapusty kiszonej. Jest idealna na chłodniejsze dni, bo bardzo ...
/Przepis powstał we współpracy reklamowej z firmą Krajowa Grupa Spożywcza/ Tradycyjnie na Wigilię zawsze robię klasyczne pierogi z kapustą i grzybami, uwielbiam je i tęsknię za nimi cały rok. Tym razem ...
Tę sałatkę rozpowszechniło w Polsce menu restauracji KFC i tak kojarzy ją większość z nas. To pyszna kapusta z wyrazistym sosem, idealna jako dodatek do klasycznego polskiego obiadu. Można do ...
Niby to tradycyjna surówka, bo w składzie znajdziesz tak popularną białą kapustę czy zielonego ogórka. Ale tu sekretem jest genialny zielony sos, który dzięki dodatkom takim jak bazylia, czosnek czy ...
Kapusta włoska nie jest często wykorzystywana w naszej polskiej kuchni, a szkoda. Bardzo ją lubię, doceniam za smak i kruchość. Dziś pokażę Wam jak zrobić pyszną i prostą sałatkę z ...
Tradycyjne potrawy takie jak kapusta z grzybami podawane podczas Wigilii można przygotować w nieco odmienionej i nowoczesnej formie. Takiej własnie jak ta tarta z kapustą i grzybami, w całości na ...
Młode ziemniaki, młoda kapusta, za te smaki kocham wiosnę. Czasami chciałabym aby trwała cały rok, bo warzywa smakują wtedy genialnie. Młoda kapusta nie była często składnikiem obiadu w moim rodzinnym ...
Tak to już jest, że kupując kapustę np do gołąbków, później zastanawiam się jak mam ją wykorzystać. Tak było też i tym razem. Moja rodzina nie jest liczna więc zużyłam ...
Tak to już jest, że kupując kapustę np do gołąbków, później zastanawiam się jak mam ją wykorzystać. Tak było też i tym razem. Moja rodzina nie jest liczna więc zużyłam ...
To moja ukochana góralska zupa, którą jem zawsze, podczas każdego pobytu w polskich górach. Doszło do tego nawet że obydwoje z J. oceniamy restaurację przez pryzmat smaku kwaśnicy. Sezon narciarski ...