Niesamowicie prosty i szybki obiad, bo całość przygotujesz w dosłownie kilka minut. Wystarczą gotowe, dostępne w sklepach gnocchi i 4 inne dodatki. Gnocchi należy podsmażyć, aby stały się chrupiące na zewnątrz va miękkie i delikatne w środku. Podsmaż je na maśle z dodatkiem oliwy, dzięki czemu masło się nie spali, a mimo wszystko potrawa będzie miała genialny maślany sos.
Przepisy z gnocchi:
Gnocchi bolognese
Gnocchi z pomidorami i kozim serem
Dyniowe gnocchi
Gnocchi z batatów
Gnocchi ze szparagami
Gnocchi puttanesca
Gnocchi z truflami
Gnocchi ze szpinakiem
Przepis na gnocchi
Polecam Wam także inne przepisy:
– makaron ze szpinakiem
– makaron z boczkiem
– makaron z kurkami
– makaron z krewetkami z białym winem
– makaron z polędwicą
– makaron z tuńczykiem
– makaron z cukinią
– makaron z kurczakiem
– makaron z szynką
– domowy makaron
SMAŻONE GNOCCHI
PRZYGOTOWANIE: 5 minut
ILOŚĆ PORCJI: 2
SKŁADNIKI:
– 450-500 g gotowych gnocchi
– 4 łyżki masła
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 2-3 ząbki czosnku
– sól i pieprz
– 3-4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano + dodatkowy do podania
– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
- Na patelni rozpuść masło i dodaj oliwę. Wrzuć gnocchi i smaż 3-4 minuty obracając, aż gnocchi się zarumienią. Dopraw gnocchi solą i pieprzem.
- Jak gnocchi będą już podsmażone dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz parmezan i smaż jeszcze dosłownie minutę. Czosnek nie może się spalić.
- Przekładaj gnocchi na talerze, posyp posiekaną natką pietruszki i parmezanem. Podawaj!
Smacznego!