Wpisz i naciśnij Enter

Gruszka w czekoladzie z nutą chili

Gruszki w syropie – możecie w sezonie przygotować słoiczki sami lub wykorzystać te które znajdziecie na sklepowych półkach. Ja przygotowałam ten deser z wykorzystaniem gruszek marki Krokus. Oprócz wersji w syropie w ich ofercie znajdziecie też gruszkę w occie oraz gruszkę w lekko octowej zalewie korzennej.

Przygotowanie: ok 15 minut

Składniki:

– 4 gruszki w syropie
– pół tabliczki gorzkiej czekolady 80%
– ok 100 ml śmietanki
– łyżeczka chili (polecam to w zalewie Krokus)

PRZYGOTOWANIE 

Czekoladę rozpuśccie w kąpieli wodnej (postawcie misę na gotującej się w garnku wodzie). Dodajcie śmietankę i połączcie z czekoladą.
Gruszkę obtoczcie w czekoladzie. Dodajcie odrobinę chili. Smacznego!

p.s. Gruszki z Krokusa okazały się być pyszne. Moja druga połowa stwierdziła że to smak jego dzieciństwa i nie jadł nic tak dobrego od jakiegoś czasu. To chyba najlepsza rekomendacja 🙂

gruszkiwczekoladzie3

 

gruszkawczekoladzie2

Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki 
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Gruszka w czekoladzie w nutą chilli
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 comments

  1. lubię takie zestawienia – słodycz z ostrym!

    1. To połączenie mnie zaskoczyło jak spróbowałam pierwszy raz, ale dla mnie jest idealne 🙂