Jak zrobić kaszankę z grilla aby była perfekcyjna? To pytanie stawiałam sobie wielokrotnie i zapewne tak jak Wy miałam kilka nieudanych prób. Większości kaszanek nie można bowiem po prostu położyć na ruszcie, mają na tyle delikatną i pękającą skórkę, że całość szybko przeleci przez ruszt. Nie wszystkie tacki do grilla spełnią się także w tej roli.
Mój sposób to folia aluminiowa i łódeczki przygotowane z folii. Ale, nie zamykam kaszanki aby robiła się w zawiniątku. Dlaczego? Dla mnie idealna kaszanka to kaszanka lekko chrupiąca, dlatego folia powinna być otwarta z góry, co dodatkowo ułatwi obrócenie jej na drugą stronę.
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
Zapraszam także na inne przepisy:
– zbiór najlepszych przepisów na grilla
– sałatka ziemniaczana z musztardą dijon,
– sałatka ziemniaczana z jabłkiem
– sałatka ziemniaczana z jajkiem
– bagietki czosnkowe,
– sos tzatzyki
– sos barbecue
– młoda kapusta
– przepisy na grilla
KASZANKA Z GRILLA
Ilość porcji: 2
Przygotowanie: 25 minut
Składniki:
– kaszanka
– cebula
– słodka i ostra papryka
– ew czosnek
– folia aluminiowa
- Z folii aluminiowej zrób łódeczki na kaszankę. Połóż w nich kaszankę i dodaj po ok pół średniej cebuli, pokrojonej w półplasterki. Do cebuli możesz dodać 1-2 ząbki czosnku jeśli lubisz.
- Całość posyp mieszanką słodkiej i ostrej papryki i połóż na grillu bezpośrednio lub używając dodatkowo tacki aluminiowej.
- Grilluj do zrumienienia, w połowie grillowania delikatnie obróć kaszankę na drugą stronę.
SMACZNEGO!
Poleca Ci także:
– kotlet schabowy
– kaszanka z jabłkiem
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł