Kaszanka z grilla

Jak zrobić kaszankę z grilla aby była perfekcyjna? To pytanie stawiałam sobie wielokrotnie i zapewne tak jak Wy miałam kilka nieudanych prób. Większości kaszanek nie można bowiem po prostu położyć na ruszcie, mają na tyle delikatną i pękającą skórkę, że całość szybko przeleci przez ruszt. Nie wszystkie tacki do grilla spełnią się także w tej roli.

Mój sposób to folia aluminiowa i łódeczki przygotowane z folii. Ale, nie zamykam kaszanki aby robiła się w zawiniątku. Dlaczego? Dla mnie idealna kaszanka to kaszanka lekko chrupiąca, dlatego folia powinna być otwarta z góry, co dodatkowo ułatwi obrócenie jej na drugą stronę.

Zapraszam także na inne przepisy:
– zbiór najlepszych przepisów na grilla
– sałatka ziemniaczana z musztardą dijon,
sałatka ziemniaczana z jabłkiem
–  sałatka ziemniaczana z jajkiem
– bagietki czosnkowe,
– sos tzatzyki
– sos barbecue
młoda kapusta

KASZANKA Z GRILLA

Ilość porcji: 2
Przygotowanie: 25 minut

Składniki:
– kaszanka
– cebula
– słodka i ostra papryka
– ew czosnek
– folia aluminiowa

  1. Z folii aluminiowej zrób łódeczki na kaszankę. Połóż w nich kaszankę i dodaj po ok pół średniej cebuli, pokrojonej w półplasterki. Do cebuli możesz dodać 1-2 ząbki czosnku jeśli lubisz.
  2. Całość posyp mieszanką słodkiej i ostrej papryki i połóż na grillu bezpośrednio lub używając dodatkowo tacki aluminiowej.
  3. Grilluj do zrumienienia, w połowie grillowania delikatnie obróć kaszankę na drugą stronę.

SMACZNEGO!

Poleca Ci także:
kotlet schabowy

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Kaszaka z grilla
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Bądź na bieżąco, obserwuj blog na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Makaron z chorizo i jajkiem poche

Ten makaron to połączenie smaków które bardzo lubię - pikantnego chorizo i delikatności jakie daje jajko. Jajko poche dodane do...

Zamknij