To doskonały przepis na lemoniadę, nie wymaga bowiem dosładzania cukrem, a ilość bazy przygotowanej z jednego melona wystarczy na kilkanaście szklanek lemoniady. Aaaa i robi się fantastycznie szybko 🙂
Jeśli lubisz tego typu przepisy, polecam Ci:
– lemoniada ogórkowa
– lemoniada wiśniowa
– lemoniadę czereśniową
– lemoniadę malinową
– lemoniadę arbuzową
– oraz coś z dodatkiem alkoholu – przepis na granitę mohito.
LEMONIADA MELONOWA
PRZYGOTOWANIE: 3 minuty
SKŁADNIKI:
– 1 melon
– 1-3 łyżki miodu
– 10-15 listków mięty
– woda: niegazowana lub lekko gazowana
Melona przekrójcie na pół i wybierzcie pestki. Następie za pomocą łyżki wydrążcie cały miąższ melona i włóżcie go do blendera. Dodajcie miód, a ilość uzależniona jest od słodkości owocu. Dodajcie listki mięty i zblendujcie. Do szklanki wlejcie mus melonowy (około 1/4 szklanki) dopełnijcie wodą i ew kostkami lodu. Smacznego!
1 comments
Wakacyjnie 🙂 <3