Lemoniada ogórkowa

To lato ze względu na jago temperaturę obfituje w nowe przepisy na blogu na pyszne lemoniady. Pokazywałam Wam już napoje z wykorzystaniem melona, maliny, wiśni, czereśni czy arbuza. Przyszła pora na pierwsze warzywo – ogórka. Tak ogórek idealnie pasuje do napoi dzięki dużej ilości wody i pysznemu smakowi który niesamowicie orzeźwia.

Jeśli lubisz tego typu przepisy, polecam Ci:
lemoniada arbuzowa
lemoniada wiśniowa
lemoniadę czereśniową
– lemoniadę malinową
lemoniadę melonową
– oraz coś z dodatkiem alkoholu – przepis na granitę mohito.

LEMONIADA OGÓRKOWA

PRZYGOTOWANIE: 20 minut

SKŁADNIKI:
– 1 duży ogórek szklarniowy
– 2 cytryny
– ok 1,5 l wody gazowanej lub niegazowanej
– 4-5 łyżek cukru
– mięta do podania

  1. Do 100 ml wody dodajcie cukier, oraz ogórka obranego i pokrojonego na mniejsze części.
  2. Całość zblendujcie na jednolitą masę, a następnie przetrzyjcie przez sito aby uzyskać sok bez zbędnych grudek. Dodajcie sok wyciśnięty z 2 cytryn. Dolejcie wodę i wstawcie do lodówki aby całość się schłodziła.
  3. Podawajcie ze świeżymi listkami mięty i plasterkami ogórka.

Smacznego!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Lemoniada ogórkowa
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Bądź na bieżąco, obserwuj blog na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Macie ochotę na coś pysznego a w lodówce została tylko pierś z kurczaka. Może nie chcecie go po prostu smażyć,...

Zamknij