Wpisz i naciśnij Enter

Lemoniada malinowa

Lemoniada malinowa należy do moich ulubionych. Prawdopodobnie głównie dlatego, że maliny należą do owoców kwaśnych, a takie smaki mi bardzo pasują. Oczywiście słodkość napoju możecie modyfikować dowolnie dosypując cukru lub miodu. Ja do przygotowania lemoniady najczęściej używam brązowego cukru, ale można go zastąpić białym.

Jeśli lubisz tego typu przepisy, polecam Ci:
lemoniadę ogórkową
– lemoniada wiśniowa
– lemoniadę czereśniową
lemoniadę arbuzową
 lemoniadę melonową
– oraz coś z dodatkiem alkoholu – przepis na granitę mohito.

LEMONIADA MALINOWA

PRZYGOTOWANIE: 3 minuty + chłodzenie

SKŁADNIKI:
– 1 litr wody (niegazowana lub delikatnie mineralizowana)
– sok z 1 dużej cytryny lub 2 mniejszych
– 20 malin
– 2 łyżki cukru brązowego

PRZYGOTOWANIE:
Do wody dolejcie sok wyciśnięty z cytryny. Odłóżcie kilka malin w całości a resztę lekko ugniećcie np za pomocą widelca. Zgniecione maliny wraz z sokiem wlejcie do wody i dodajcie cukier. Jeśli lemoniada będzie wg Was za mało słodka możecie zwiększyć ilość cukru. Podawajcie lemoniadę po uprzednim schłodzeniu, do podania możecie użyć świeżej mięty i pozostałych malin w całości.

Smacznego!

lemoniada malinowa

lemoniada malinowa

lemoniada malinowa

lemoniada malinowa

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Lemoniada malinowa
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 comments

  1. Wszystko, co ma w sobie maliny jest pycha;)

    1. Oczywiście, zgadzam się w 100% mniam 🙂