Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu.
Polecam Wam także kilka przepisów na pasty:
– pasta jajeczna
– BABA GANOUSH
– pasta z dyni i koziego sera
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasta z awokado i jajka
– pasta z kurczaka
– pasta z wędzonych szprotek
– pasta z soczewicy
– Pasta z wędzonej makreli
PASTA Z CZARNYCH OLIWEK
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
– około 200 g czarnych oliwek bez pestek
– 1 ząbek czosnku
– 50 ml oliwy z oliwek lub więcej
– ewentualnie 1 mała papryczka chilli
– natka pietruszki do podania
PRZYGOTOWANIE:
- Do blendera dodaj oliwki, czosnek, chilli jeśli używasz i oliwę z oliwek. Blenduj.
- Pastę podawaj jako dodatek do pieczywa lub innych dań.
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Pasta z czarnych oliwek
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
6 Review(s) Based on
4 comments
Czy wiesz jak to wygląda w kaloryczności ?? Chodzi mi o białko, węgle, cukry, tłuszcze i kalorie
nie mam pojęcia, nie jestem dietetykiem 😉
Nie miałem okazji jeszcze próbować takiej pasty ale na pewno skorzystam ostatnio ciągle z różnymi pastami jem kanapki np z pastą jajeczną bardzo lubię ale takie pasty oliwkowe czy pesto są dobre.
a do czego jeszcze ta pasta ?