Pasta z czarnych oliwek – tapenada

Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu.

Polecam Wam także kilka przepisów na pasty:
pasta jajeczna
pasta z dyni i koziego sera
pasta z wędzonego kurczaka
pasta z awokado i jajka
pasta z kurczaka
pasta z wędzonych szprotek
pasta z soczewicy

pasta z czarnych oliwek

Przygotowanie: 10 minut

Składniki:

– około 200 g czarnych oliwek bez pestek
– 1 ząbek czosnku
– 50 ml oliwy z oliwek lub więcej
– ewentualnie 1 mała papryczka chilli
– natka pietruszki do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do blendera dodaj oliwki, czosnek, chilli jeśli używasz i oliwę z oliwek. Blenduj.
  2. Pastę podawaj jako dodatek do pieczywa lub innych dań.

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Pasta z czarnych oliwek
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

  • Magda

    Opublikowane 16/11/2018

    Odpowiedz

    Czy wiesz jak to wygląda w kaloryczności ?? Chodzi mi o białko, węgle, cukry, tłuszcze i kalorie

    • Ania nietylkopasta.pl

      Opublikowane 16/11/2018

      nie mam pojęcia, nie jestem dietetykiem 😉

  • Darek

    Opublikowane 19/11/2018

    Odpowiedz

    Nie miałem okazji jeszcze próbować takiej pasty ale na pewno skorzystam ostatnio ciągle z różnymi pastami jem kanapki np z pastą jajeczną bardzo lubię ale takie pasty oliwkowe czy pesto są dobre.

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Zapisz się do newslettera i pobierz e-book

ja

Przeczytaj poprzedni wpis:
Sałatka z pieczoną dynią i serem feta

Pieczona dynia w połączeniu ze słonym dodatkiem wypada niesamowicie pysznie. Wiele razy robiłam ją w towarzystwie sera koziego, ale dla...

Zamknij