Przecież sałatkę jarzynową możecie ubrać w nieco inne danie. Wystarczy zawinąć ją w szynkę i zalać galaretą. To danie pojawia się na ogół podczas świąt lub innych okazji na naszych polskich stołach. Spróbujcie jednak je zrobić tak bez okazji, gwarantuję że będzie wtedy smakowało jeszcze bardziej.
Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
– domowa biała kiełbasa
– jajka faszerowane w 3 kolorach
– babka majonezowa
– babka piaskowa
– jajka faszerowane paluszkami krabowymi
– jajka faszerowane mango
– łosoś marynowany w whisky
– śledź w czosnku i majeranku
– łosoś marynowany w koprze i wódce
– sałatka jarzynowa
– jajka z awokado
– jaja z suszonymi pomidorami
– mazurek kajmakowy
– przepis na pasztet
– jajka faszerowane
Przygotowanie: ok 80 min
Składniki:
– sałatka jarzynowa
– kilka plasterków szynki
– 0,7l bulionu warzywnego
– 3 łyżeczki żelatyny
PRZYGOTOWANIE:
Bulion podgrzać i dodać żelatynę. Zostawcie do wystudzenia a następnie schowajcie do lodówki.
Sałatkę ułóżcie na szynce, zawińcie. Połóżcie w lekko głębokim naczyniu. możecie ozdobić całość np gotowanymi jajami, marchewką czy natką pietruszki. Całość zalejcie galaretą ale dopiero w momencie kiedy zacznie się zsiadać. Wstawcie do lodówki do całkowitego zestalenia.
SMACZNEGO!