Wpisz i naciśnij Enter

Rolady z szynką i sałatką jarzynową

Przecież sałatkę jarzynową możecie ubrać w nieco inne danie. Wystarczy zawinąć ją w szynkę i zalać galaretą. To danie pojawia się na ogół podczas świąt lub innych okazji na naszych polskich stołach. Spróbujcie jednak je zrobić tak bez okazji, gwarantuję że będzie wtedy smakowało jeszcze bardziej.

Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
jajka faszerowane w 3 kolorach
babka majonezowa
babka piaskowa
jajka faszerowane paluszkami krabowymi
jajka faszerowane mango
łosoś marynowany w whisky
śledź w czosnku i majeranku
łosoś marynowany w koprze i wódce 
sałatka jarzynowa
jajka z awokado
jaja z suszonymi pomidorami
mazurek kajmakowy
przepis na pasztet
jajka faszerowane

Przygotowanie: ok 80 min

Składniki:
sałatka jarzynowa
– kilka plasterków szynki
– 0,7l bulionu warzywnego
– 3 łyżeczki żelatyny

PRZYGOTOWANIE:

Bulion podgrzać i dodać żelatynę. Zostawcie do wystudzenia a następnie schowajcie do lodówki.
Sałatkę ułóżcie na szynce, zawińcie. Połóżcie w lekko głębokim naczyniu. możecie ozdobić całość np gotowanymi jajami, marchewką czy natką pietruszki. Całość zalejcie galaretą ale dopiero w momencie kiedy zacznie się zsiadać. Wstawcie do lodówki do całkowitego zestalenia.
SMACZNEGO!

szynka w galarecie

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Rolady z szynką i sałatką jarzynową
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *