Dodatek mojej ulubionej papryczki jalapeno powoduje że danie nabiera innego wymiaru. To prosty przepis idealny na kolację, a poziom ostrości dania sam dostosujesz do własnych upodobań ilością papryczek jalapeno.
Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki. Polecam Wam także:
– nachos z kurczakiem
– sałatka gyros
– sałatka meksykańska
– sałatka z brokułem
– sałatka z kaszą bulgur i łososiem
– sałatka tabbouleh
– sałatka z kurczakiem i oscypkiem
– sałatka z roślin strączkowych
– sałatka cezar z kurczakiem
– sałatka z kaszą gryczaną niepaloną
– sos do sałatki
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie
SAŁATKA PO MEKSYKAŃSKU
Przygotowanie: 15 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
– spora garść rukoli
– pół awokado
– 10-12 czarnych oliwek
– 1-2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
– garść nachos lub zdrowych chipsów gryczanych/kukurydzianych
– 1 łyżka papryczek jalapeno z zalewy
– 1 cząstka limonki
– odrobinę świeżej kolendry do podania (opcjonalnie)
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka miodu
– 1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
- Do miski włóż składniki sałatki – rukolę, czerwoną fasolę, oliwki, pół awokado pokrojone w plasterki lub kostkę, jalapeno, nachos.
- Z oliwy, soku z cytryny, miodu przygotuj sos. Polej sosem sałatkę, dodając do niej jeszcze świeżą kolendrę i cząstkę limonki. Podawaj.
SMACZNEGO!
1 comments
Bardzo ciekawe połączenie smaków. Spodziewałem się całkowicie czegoś innego, gdy przeczytałem, że mowa o sałatce meksykańskiej. Niemniej, chętnie spróbuję!