Lubisz pyszne, rozgrzewające i treściwe zupy? Ta zupa z kurczakiem i ryżem właśnie taka jest. Do mojej zupy użyłam czarnego ryżu ale możesz zmienić go właściwie na dowolny gatunek. Zajrzyj ...
Ten przepis na kotleciki wystarczy zrobić raz a pokochasz je na zawsze. Są przede wszystkim bardzo proste, szybkie posiekanie kurczaka, odrobina dodatków i smażenie. Tu nie trzeba nic panierować, brudzić ...
Jak zrobić pyszne danie jednogarnkowe i do tego w 15 minut, mam dla Ciebie odpowiedź na to pytanie w tym przepisie. Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów:– ...
To kolejne meksykańskie danie, które zagościło na moim blogu. Smakuje znakomicie, a jest naprawdę niezwykle proste w przygotowaniu. A do tego szybkie! Jeśli lubicie tego rodzaju kuchnię powinny Wam smakować ...
Jeśli danie jest pikantne a do tego chrupiące i można je jeść rękami. Quesadillę możesz przygotować z różnymi rodzajami mięsa lub z samymi warzywami, moją ulubioną wersją jest jednak ta ...
Ta zupa może być bardzo łagodna lub pikantna, wszystko zależy od tego jak ją przyprawicie i jaką papryczkę dodacie. Ja tym razem zdecydowałam się na zielone chilli, dość łagodne w ...
Kotlet cordon bleu to brat bardziej znanego kotleta de volaille. Z tą różnicą, że cordon bleu nadziewany jest szynką i serem oraz według mnie jet prostszy w przygotowaniu a równie ...
Mieliście okazje próbować kiedyś indyjskich pikli? Używane są w tamtejszej kuchni jako dodatek do dania czyli tzw. side dish. Możecie znaleźć je też na półkach naszych supermarketów, Patak's ma w ...
Już od jakiegoś czasu na moim blogu możecie znaleźć potrawy inspirowane smakami Indii, z dodatkiem pysznych past i sosów Patak’s. Zebrałam je dla Was w jedną kategorię i dostęp do ...
Na moim blogu mieliście już możliwość widzieć fantastyczne przepisy na domowy kebab z kurczakiem czy sałatkę kebab, tym razem zapraszam Was na idealną propozycję na sałatkę gyros, idealną na każdą ...
Śmiało mogę powiedzieć, że to najlepszy pieczony kurczak, jakiego udało mi się zrobić. Przede wszystkim dzięki pikantnemu zestawowi przypraw w których zamarynowałam kurczaka. Idealnie dodają smaku mięsu. Po drugie dlatego, ...
Tego kurczaka najbardziej mogę porównać do kotletów devolay, z tym że te są pieczone a nie smażone w głębokim tłuszczu. Cały smak to danie zawdzięcza pysznemu czerwonemu pesto, które naprawdę ...