Lemoniada melonowa

To doskonały przepis na lemoniadę, nie wymaga bowiem dosładzania cukrem, a ilość bazy przygotowanej z jednego melona wystarczy na kilkanaście szklanek lemoniady. Aaaa i robi się fantastycznie szybko 🙂

Jeśli lubisz tego typu przepisy, polecam Ci:
lemoniada ogórkowa
– lemoniada wiśniowa
– lemoniadę czereśniową
– lemoniadę malinową
lemoniadę arbuzową
– oraz coś z dodatkiem alkoholu – przepis na granitę mohito.

LEMONIADA MELONOWA

PRZYGOTOWANIE: 3 minuty

SKŁADNIKI:
– 1 melon
– 1-3 łyżki miodu
– 10-15 listków mięty
– woda: niegazowana lub lekko gazowana

Melona przekrójcie na pół i wybierzcie pestki. Następie za pomocą łyżki wydrążcie cały miąższ melona i włóżcie go do blendera. Dodajcie miód, a ilość uzależniona jest od słodkości owocu. Dodajcie listki mięty i zblendujcie. Do szklanki wlejcie mus melonowy (około 1/4 szklanki) dopełnijcie wodą i ew kostkami lodu. Smacznego!

lemoniada melonowa

lemoniada melonowa

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Lemoniada melonowa
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Hala Koszyki – nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy

Już 21 października oficjalnie otwiera się w Warszawie nowa Hala Koszyki. Jeśli jesteś ciekawy drogi czytelniku czy warto się tam...

Zamknij