Pokazywałam Wam już przepisy na szakszukę klasyczną, taką z boczkiem, kurkami czy fasolą, a także tą w w wersji zielonej. To danie można robić w niezliczonej ilości wersji i zawsze ...
To już moja kolejna propozycją przepyszną, rozpływającą się w ustach mozzarellą burrata. Jest idealna do sałatek, makaronów i wszelakich dań. Uwielbiam ja na kolację, daje bowiem pyszną kolację w praktycznie ...
Jak zrobić pyszne danie jednogarnkowe i do tego w 15 minut, mam dla Ciebie odpowiedź na to pytanie w tym przepisie. Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów:– ...
Zupa pomidorowa krem to jedna z najbardziej popularnych pozycji na moim blogu. Dlaczego? Jest oczywiście przepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Dziś przychodzę do jej nieco odmienioną wersją ze świeżych ...
Do tradycyjnego polskiego obiadu musi być u mnie dodatek w postaci pysznej sałatki lub surówki. Zwykle robię sałatki na bazie świeżych dostępnych warzyw, takich jak pomidory, ogórki, sałaty czy papryki. ...
Powiecie że tosty to takie banalne danie, które można zrobić właściwie ze wszystkiego. Ale dziś mam dla Was pyszny przepis na moją ulubioną wersję, z dodatkiem zielonego pesto, koniecznie własnej ...
Burrata do złudzenia przypomina mozzarellę, ale to nie jest ten sam ser. Burrata jest miękka w środku, rozpływająca się w ustach, genialna. Powstała trochę przez przypadek, jak większość smakołyków we ...
Tym razem moją ukochaną szakszukę przygotowałam z dodatkiem świeżych liści szpinaku i regionalnego podpuszczkowego sera, zwanego serem korycińskim. Dodaj pokruszony ser od razu po przygotowaniu szakszuki a ciepło dania spowoduje ...
Na moim blogu mieliście już możliwość widzieć fantastyczne przepisy na domowy kebab z kurczakiem czy sałatkę kebab, tym razem zapraszam Was na idealną propozycję na sałatkę gyros, idealną na każdą ...
Ten krem ma nieco orientalny smak, a to dzięki temu że ta zupa pochodzi z Zanzibaru. Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak:- najlepsze przepisy na zupy kremy- ...
Kiedy pierwszy raz dodałam wódki do potrawy spodziewałam się zupełnie innego efektu. A to jedynie subtelny dodatek smakowy który podkreśla inne składniki, a na dodatek dzięki obróbce cieplnej pozbędziesz się ...
Do tego makaronu nie musisz robić osobnego sosu, upieczone pomidorki dają tyle pysznego soku który doskonale zastąpi cięższy sos i nada potrawie pysznego smaku. Musisz tego spróbować. Polecam Ci także ...