Jakiś czas temu pisałam Wam o tym, że mam nowe hummusowe odkrycie i był to hummus z mango. Nadal go uwielbiam ale spróbowałam nowej, przepysznej a wręcz genialnej wersji hummusu, czyli hummusu z kolendrą i limonką. Uwaga, będzie smakował wszystkim, nawet tym z Was którzy nie przepadają za świeżą kolendrą. Tu się tak genialnie komponuje i tworzy świetny smak.
Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
– falafel
– przepis na guacamole
– pasta z awokado i jajka
– hummus
– hummus z mango
– hummus z suszonymi pomidorami
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasztet do smarowania
– masło ziołowe
– masło czosnkowe
– hummus z soczewicą
Składniki:
– 400 g ugotowanej ciecierzycy lub 1 puszka
– 1 płaska łyżka pasty tahina
– 3-4 łyżki oliwy z oliwek
– sok z całej limonki
– 2 ząbki czosnku
– szczypta soli
– 3/4 szklanki świeżych listków kolendry
Przygotowanie:
- Pastę tahina, ugotowaną ciecierzycę, oliwę z oliwek, szczyptę soli, sok z limonki, świeżą kolendrę i czosnek wrzuć do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do miseczki, polej odrobiną oliwy i posyp świeżą kolendrą. Podawaj.
SMACZNEGO!
1 comments
Najlepszy hummus 😀