Faszerowane jaja można zrobić prawie z wszystkim. Dam Wam kilka pomysłów które zawsze sprawdzą się podczas świąt czy imprezy.
Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
– domowa biała kiełbasa
– jajka faszerowane w 3 kolorach
– babka majonezowa
– babka piaskowa
– jajka faszerowane paluszkami krabowymi
– jajka faszerowane mango
– łosoś marynowany w whisky
– śledź w czosnku i majeranku
– łosoś marynowany w koprze i wódce
– rolady z szynką i sałatką jarzynową
– sałatka jarzynowa
– jajka z awokado
– jaja z suszonymi pomidorami
– mazurek kajmakowy
– przepis na pasztet
– jajka faszerowane
Przygotowanie: ok 20 minut
Składniki:
– 5 gotowanych jaj
– połowa awokado
– sok z cytryny
– 2 łyżki majonezu
– ew szczypiorek
Przygotowanie:
Jaja ugotujcie, obierzcie i przekrójcie wzdłuż. Wyjmijcie żółtka i posiekajcie. Połowę awokado natrzyjcie sokiem z cytryny i drobno pokrójcie w kosteczkę. Wymieszajcie z żółtkami, dodajcie majonez i ew szczypior. Możecie doprawić świeżo mielonym pieprzem wtedy smak będzie bardziej wyrazisty. Masę włóżcie do ugotowanych białek.
SMACZNEGO!