Mam dziś dla Was naprawdę bardzo prosty przepis na śniadanie. To jakie zrobicie muffiny zależy od tego co lubicie oraz co aktualnie znajdziecie w lodówce. Do mich dodałam szynkę, pomidorki, szczypior, oliwki i rzodkiewkę. Było pycha.
Polecam Wam także przepisy śniadaniowe:
– szakszuka
– szakszuka z dynią
– szakszuka z kurkami
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– ser z jogurtów greckich
– pasta z awokado i jajka
– tosty francuskie
– placki serowe
– placki jogurtowe z owocami
– omlet z białek
– omlet z pomidorami
– pasta jajeczna
– tost z jajkiem i szynką
MUFFINY JAJECZNE
PRZYGOTOWANIE: 20 minut
SKŁADNIKI:
– dodatki: szynka, pomidorki, szczypior, inne ulubione dodatki
– 1 jajko na 1 muffina
– sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj formę na muffiny. Dodatki pokrój na małe kawałki i włóż do środka. Jajka rozkłóć, dodaj do nich sól i pieprz. Wlej jaja do formy na muffiny, nie dolewając do końca, muffiny jeszcze urosną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piecz ok 10-12 minut.
Nie podaję dokładnych ilości w tym przepisie, podałam Tobie jedynie proporcje. Ile zjesz? To zależy od apetytu, ale licz 3-5 muffinów na osobę. Muffiny możesz podać posypane świeżymi ziołami.
Smacznego!
1 comments
około dwóch lat się zbierałam, aby zrobić takie muffiny 😀 i ostatnio w końcu się pokusiłam i zrobiłam. nie smakowało mi. ledwo mi przez gardło przeszło.
to przez „odór” jajek. jajka toleruje tylko w postaci jajecznicy, jajko na twardo/miękko i sadzone. wszystkie inne firmy odpadają , czyli np. omlety, muffiny, jajka zapiekane, chleb moczony w jajku itp. :p pomysł na muffiny jest ciekawy i idzie się tym najeść jak jeszcze to podać ze świeżym chlebem to już w ogóle śniadanie/kolacja wypas, ale u mnie odpada niestety.