Muffiny jajeczne

Mam dziś dla Was naprawdę bardzo prosty przepis na śniadanie. To jakie zrobicie muffiny zależy od tego co lubicie oraz co aktualnie znajdziecie w lodówce. Do mich dodałam szynkę, pomidorki, szczypior, oliwki i rzodkiewkę. Było pycha.

Polecam Wam także przepisy śniadaniowe:
szakszuka
szakszuka z dynią
szakszuka z kurkami
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
ser z jogurtów greckich
pasta z awokado i jajka
tosty francuskie
placki serowe
placki jogurtowe z owocami
omlet z białek
omlet z pomidorami
pasta jajeczna

MUFFINY JAJECZNE

PRZYGOTOWANIE: 20 minut

SKŁADNIKI:

– dodatki: szynka, pomidorki, szczypior, inne ulubione dodatki
– 1 jajko na 1 muffina
– sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj formę na muffiny. Dodatki pokrój na małe kawałki i włóż do środka. Jajka rozkłóć, dodaj do nich sól i pieprz. Wlej jaja do formy na muffiny, nie dolewając do końca, muffiny jeszcze urosną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piecz ok 10-12 minut.

Nie podaję dokładnych ilości w tym przepisie, podałam Tobie jedynie proporcje. Ile zjesz? To zależy od apetytu, ale licz 3-5 muffinów na osobę. Muffiny możesz podać posypane świeżymi ziołami.

Smacznego!

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Muffiny jajeczne
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Bądź na bieżąco, obserwuj blog na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Gołąbki bez zawijania

Te pulpety naprawdę smakują jak prawdziwe domowe gołąbki, a ich przygotowanie jest dużo prostsze i przede wszystkim nie wymaga tyle...

Zamknij