Dziś proponuję wam pyszną pastę do kanapek lub do pieczonych ziemniaków z dodatkiem papryki marynowanej Krokus.
Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
– przepis na guacamole
– BABA GANOUSH
– pasta z awokado i jajka
– hummus
– hummus z suszonymi pomidorami
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasztet do smarowania
– masło ziołowe
– masło czosnkowe
– hummus z soczewicą
– Pasta z wędzonej makreli
PIKANTNA PASTA Z PAPRYKĄ
Przygotowanie:15 minut
Składniki:
– 100 g serka naturalnego
– 1-2 papryki marynowane Krokus
– łyżeczka posiekanych papryczek chili z zalewy Krokus
Przygotowanie:
Wszystkie papryczki należy posiekać i wymieszać z serkiem. Aby nabrał ostrości zostawcie go na min 30 min w lodówce. Serek doskonały jest zarówno jako pasta kanapkowa jak i jako dodatek do pieczonych ziemniaków.
Smacznego!
Zajrzyj też do:
– pasta z soczewicy
– pasta z kurczaka
– pasta z wędzonych szprotek
– pasta z łososia wędzonego
– pasta z suszonymi pomidorami
– pasta z makreli
– pasta z zielonych oliwek
– pasta jajeczna
– pasta z papryką marynowaną
– pasta z paluszków krabowych
– pasta łososiowa z gruszką
12 comments
pysznie się prezentuje ta pasta :))
dziekuję 🙂 była naprawdę pyszna
wygląda świetnie ta pasta, muszę taką zrobić mojemu mężowi!
mój J. nawet mimo że nie lubi papryki konserwowej pastę zjadł ze smakiem
pięknie wygląda. Aż żal że sezon grillowy sie skończył, bo bym zabłysnęła 😀
to prawda do grilla nadaje się idealnie
och, szalenie mi się podoba ta pasta. muszę niebawet spróbować z ziemniakami.
Uwielbiam takie pasty do kanapek 🙂 pycha!
Pozdrawiam serdecznie!
Pysznie wygląda.
Smakowite:)
Do tego lekko pikantne.. pycha!
Pikantne potrawy, to coś dla mnie, dlatego chętnie spróbowałabym Twojej pasty 🙂
Brzmi smakowicie!