Wpisz i naciśnij Enter

Pikantna pasta z papryką marynowaną

Dziś proponuję wam pyszną pastę do kanapek lub do pieczonych ziemniaków z dodatkiem papryki marynowanej Krokus.

Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
przepis na guacamole
pasta z awokado i jajka
hummus
hummus z suszonymi pomidorami
pasta z wędzonego kurczaka
pasztet do smarowania
masło ziołowe
masło czosnkowe
hummus z soczewicą

Przygotowanie:15 minut

Składniki:
– 100 g serka naturalnego
– 1-2 papryki marynowane Krokus
– łyżeczka posiekanych papryczek chili z zalewy Krokus

Przygotowanie:

Wszystkie papryczki należy posiekać i wymieszać z serkiem. Aby nabrał ostrości zostawcie go na min 30 min w lodówce. Serek doskonały jest zarówno jako pasta kanapkowa jak i jako dodatek do pieczonych ziemniaków.

Smacznego!

pastapaprykowa2

pastapaprykowa1

Zajrzyj też do:

pasta z soczewicy
pasta z kurczaka
pasta z wędzonych szprotek
pasta z łososia wędzonego
pasta z suszonymi pomidorami
pasta z makreli
pasta z zielonych oliwek
pasta jajeczna
pasta z papryką marynowaną
pasta z paluszków krabowych
pasta łososiowa z gruszką

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Pasta z papryką marynowaną
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

12 comments

  1. pysznie się prezentuje ta pasta :))

    1. dziekuję 🙂 była naprawdę pyszna

  2. wygląda świetnie ta pasta, muszę taką zrobić mojemu mężowi!

    1. mój J. nawet mimo że nie lubi papryki konserwowej pastę zjadł ze smakiem

  3. pięknie wygląda. Aż żal że sezon grillowy sie skończył, bo bym zabłysnęła 😀

    1. to prawda do grilla nadaje się idealnie

  4. och, szalenie mi się podoba ta pasta. muszę niebawet spróbować z ziemniakami.

  5. Uwielbiam takie pasty do kanapek 🙂 pycha!

    Pozdrawiam serdecznie!

  6. Pysznie wygląda.

  7. Smakowite:)
    Do tego lekko pikantne.. pycha!

  8. Pikantne potrawy, to coś dla mnie, dlatego chętnie spróbowałabym Twojej pasty 🙂

  9. Brzmi smakowicie!