Nie raz pokazywałam Wam już na blogu pyszne przepisy łączące słodkie i słone smaki. Mam kolejną tego typy propozycję, bardzo prostą i bardzo pyszną. Tym razem zapraszam na sałatkę z gruszką i serem gorgonzola 🙂
Zapraszam Ciebie także do zajrzenia do tych przepisów:
– makaron ze szparagami i czosnkiem
– szparagi z jajkiem
– mini tarty ze szparagami
– sałatka gyros
– krem z białych szparagów
– sos do sałatki
– spaghetti carbonara ze szparagami
– sałatka z kozim serem
– sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem
Przygotowanie: 5 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
– garść sałat typu rukola, musztardowiec, roszponka lub inne podobne
– 50 g sera gorgonzola
– pół gruszki
– garść orzechów włoskich lub orzechów pekan
– 1,5 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżka syropu klonowego
Przygotowanie:
- Sałaty włóż do miski lub na talerz, dodaj ser gorgonzola pokrojony na mniejsze kawałki, gruszkę pokrojoną w plastry i orzechy.
- Sałatkę polej oliwą oraz syropem klonowym.
SMACZNEGO!