Quesadilla z kurczakiem

Doskonałe meksykańskie danie z kurczakiem z dodatkiem pikantnych elementów typowych dla tamtejszej kuchni. Idealny pomysł na obiad lub ciepłą kolację.

Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na:
tacos ze stekiem
chilli con carne
tacos z wieprzowiną
burrito z burczakiem
przepis na guacamole
fajitas z kurczaka
tacos z polędwicą
nachos supreme czyli nachos z chilli con carne

Quesadilla z kurczakiem

Przygotowanie:20 minut
Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:
– 4 pszenne tortille
– 1 nieduża pierś kurczaka podsmażona na grillu
– 1/3 puszki czerwonej fasoli
– 1-2 łyżki papryczek jalapenio
– 1 szklanka sera żółtego typu ementaler lub gouda
– pół awokado
– kwaśna śmietana
– pikantny sos pomidorowy

Przygotowanie:

Nastawcie piekarnik na 190 st. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia połóżcie 2 tortille obok siebie. na każdą włóżcie pokrojoną drobno pierś z kurczaka, fasolę, papryczkę jalapenio, tarty ser. Przykryjcie pozostałymi dwiema tortillami. Włóżcie do nagrzanego piekarnika na ok 10-12 minut.
Po wyjęciu przełóżcie na duży talerz lub deskę drewnianą i pokrójcie podobnie jak pizzę. Na wierz połóżcie awokado. Podawajcie z kwaśną śmietaną oraz ostrym sosem pomidorowym lub sosem typu salsa.
SMACZNEGO!

quesadia2

quesadia1

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Quesadilla z kurczakiem
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

  • Natasha

    Opublikowane 06/03/2013

    Odpowiedz

    ciekawe dnie – tylko nie wiem czy nie jest za ostre dla mnie. Można dać trocję mniej papryczek? albo zastąpić je czymś?

  • Ga…ska67

    Opublikowane 28/08/2013

    Odpowiedz

    Wygląda na super szybkie danie i bardzo smaczne, podejrzewam, że wypróbuje je juz na weekendzie. Moja dzieci uwielbiają tortille, mysle, że ta też napewno im posmakuje, tylko niektóre składniki musze zastąpić 🙂

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Obserwuj bloga na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Kotlet schabowy

Tradycyjny w Polskiej kuchni kotlet schabowy z udoskonaloną wersją panierki w lekko włoskim wydaniu. Wystarczy tak niewiele aby polepszyć smak...

Zamknij