Pasty kanapkowe są tak pyszne że sięgam po nie często kiedy nie mam pomysłu na kolację, oraz wtedy gdy w mojej lodówce zostają resztki ryby lub warzyw, które do past idealnie się nadają.
Polecam Wam także kilka przepisów na pasty:
– pasta jajeczna
– pasta z dyni i koziego sera
– pasta z wędzonego kurczaka
– BABA GANOUSH
– pasta z awokado i jajka
– pasta z kurczaka
– pasta z wędzonych szprotek
– pasta z soczewicy
– pasta z czarnych oliwek – tapenada
– Pasta z wędzonej makreli
PASTA Z TUŃCZYKA
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
– 50-100 g białego sera
– 1 ząbek czosnku
– 2 puszki tuńczyka w oliwie lub w sosie własnym, odsączonego (po ok 170 g każda)
– ewentualnie 2-3 łyżki oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
- Do blendera dodaj ser biały, odsączonego z zalewy tuńczyka i czosnek. Blenduj.
- Jeśli pasta jest zbyt gęsta i ciężko ją zblendować dodaj nieco oliwy z oliwek.
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Pasta z tuńczyka
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
5 Review(s) Based on
1 comments
Uwielbiam tuńczyka pod każdą postacią i na pewno przetestuję ten przepis 🙂 Ostatnio już mi się kończą pomysły z czym robić pieczywo więc taka pasta będzie idealna 😉