To idealna sałatka na każdą imprezę i święta, a szczególnie te Wielkanocne. Jajko doskonale łączy się tu z selerem marynowanym oraz słodką kukurydzą. Do sosu dodaj obowiązkowo odrobinę ostrego chrzanu, a dzięki niemu sałatka będzie miała jeszcze lepszy i bardziej wyrazisty smak.
Jestem przekonana, że na jednym zrobieniu tej sałatki się nie skończy. Po pierwszym razie zrobisz kolejny i podzielisz się tym przepisem ze znajomymi i rodziną, bo tak im będzie smakować. Dziel się zatem od razu, wysyłając lin do tego przepisu.

Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki. Polecam Wam także:
– sałatka z brokułem
– sałatka z kaszą bulgur i łososiem
– sałatka tabbouleh
– sos do sałatki
– sałatka z kurczakiem i oscypkiem
– sałatka gyros
– sałatka z roślin strączkowych
– sałatka cezar z kurczakiem
– sałatka z kaszą gryczaną niepaloną
– sałatka z kozim serem
– sałatka z batatem i jakiem na miękko
– sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie
SAŁATKA Z JAJKIEM I KUKURYDZĄ
Przygotowanie: 15 minut
Ilość porcji: 4-5
Składniki:
– 6 ugotowanych jajek
– 1 duża puszka kukurydzy
– 2 słoiczki marynowanego selera w wiórkach (po około 200-250 g każdy)
– 2-3 łyżki majonezu
– 1 łyżka ostrego chrzanu
– sól, pieprz
Przygotowanie:
- Pokrój jajka w większą kostkę i dodaj do miski.
- Do miski dodaj odsączonego z płynu marynowanego selera ze słoiczka, oraz odsączoną z zalewy kukurydzę konserwową.
- Do sałatki dodaj majonez, chrzan oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Sałatkę najlepiej włóż na minimum 1 h do lodówki, aby smaki się połączyły.
SMACZNEGO


