To już moja kolejna propozycją przepyszną, rozpływającą się w ustach mozzarellą burrata. Jest idealna do sałatek, makaronów i wszelakich dań. Uwielbiam ja na kolację, daje bowiem pyszną kolację w praktycznie każdym zestawieniu.
Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki. Polecam Wam także:
– sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
– sałatka gyros
– sałatka cezar z kurczakiem
– sos do sałatki
– pieczone faszerowane bataty
– sałatka z pieczonym kalafiorem
– sałatka z gruszką i gorgonzolą
– sałatka ze szparagami i jakiem
– sałatka kebab
– sałatka brokułowa
– kurczak z batatami
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
BURRATA Z POMIDORAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
Ilość porcji: 1
Przygotowanie: 5 minut
Składniki:
– 2 garści rukoli lub innych sałat
– 1 duży dojrzały pomidor lub pomidorki koktajlowe
– 1 ser burrata
– 4-5 plasterków cienko pokrojonej szynki parmeńskiej
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżka octu balsamiczego
– sól, pieprz
Przygotowanie:
- Na talerzu połóż sałatę i rukolę, plasterki szynki parmeńskiej, pokrojonego w plasterki pomidora i ser burrata.
- Całość polej oliwą i dobrej jakości octem balsamico. Dopraw solą i pieprzem, podawaj. Sałatka jest delikatna i pełna smaków.
SMACZNEGO!
1 comments
Co za cudny blog!!!A na burratę z pomidorami poczekam do lata..juz niedługo! Będę tu zaglądać częściej!