Mam dziś dla Was nowy przepis idealny na Wielkanoc 🙂 A do tego video jak zrobić jaja.
Tym razem zaproponowałam Wam nietypowe zestawienie smaków słodkiego ze słonym. Ta wersja szczególnie przypadnie do gustu tym z Was którzy lubią smak sera koziego. Nie ma go dużo w przepisie, ale smak jest delikatnie wyczuwalny i fajnie dopełnia całość. Jeśli szukacie innych pomysłów na świąteczne jaja, zajrzyjcie też do przepisów na klasyczne jaja faszerowane w skorupkach, jaja z suszonymi pomidorami oraz jaja z awokado. Te przepisy mam a blogu już od kilku lat 🙂
Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
– domowa biała kiełbasa
– jajka faszerowane w 3 kolorach
– babka majonezowa
– babka piaskowa
– jajka faszerowane paluszkami krabowymi
– łosoś marynowany w whisky
– śledź w czosnku i majeranku
– farbowanie jajek barwnikami
– łosoś marynowany w koprze i wódce
– rolady z szynką i sałatką jarzynową
– sałatka jarzynowa
– jajka z awokado
– jaja z suszonymi pomidorami
– mazurek kajmakowy
– przepis na pasztet
– jajka faszerowane
PRZYGOTOWANIE: 20 min
Składniki:
– 4 ugotowane jajka na twardo
– 1,5 łyżki miękkiego sera koziego
– 1/3 dojrzałego mango
– 2 łyżki majonezu
– szczypiorek do ozdoby
PRZYGOTOWANIE:
- Jajka ugotujcie na twardo. Obierzcie i przekrójcie wzdłuż na pół.
- Wyjmijcie żółtka i lekko zgniećcie je widelcem. Do żółtek dodajcie kozi ser, pokrojone mango (kilka kawałków odłóżcie do ozdoby), majonez. Wszystko wymieszajcie i napełnijcie pastą białka. Ozdóbcie cząstkami mango i szczypiorkiem.
Smacznego!
5 comments
to muuusi być pyszne!
Było 🙂 Zdecydowanie polecam 🙂
Łooo matko! Toż to jeden z cudowniejszych przepisów na jakie ostatnio natrafiłam! Zaskakujące połączenie 🙂
ale mi miło :)* polecam się na przyszłość 🙂
Jutro zagości na naszym śniadaniu Wielkanocnym 🙂 nie możemy się doczekać, bo jest to jeden z naszych ulubionych przepisów. Dziękujemy za dodanie go do naszego menu.