Jeśli poszukujecie sprawdzonych przepisów na pyszne jajka faszerowane, to te z pewnością trafią w liczne gusta. Podkręciłam w tym przepisie smak tradycyjnych jajek z wędzonym łososiem dodając do nich nieco wasabi. Będzie bardziej wyraziście, lekko pikantnie i genialnie!
Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
– domowa biała kiełbasa
– jajka faszerowane w 3 kolorach
– babka majonezowa
– babka piaskowa
– jajka faszerowane paluszkami krabowymi
– łosoś marynowany w whisky
– śledź w czosnku i majeranku
– farbowanie jajek barwnikami
– łosoś marynowany w koprze i wódce
– rolady z szynką i sałatką jarzynową
– sałatka jarzynowa
– jajka z awokado
– jaja z suszonymi pomidorami
– mazurek kajmakowy
– przepis na pasztet
– jajka faszerowane
JAJKA FASZEROWANE Z ŁOSOSIEM
PRZYGOTOWANIE: 20 min
SKŁADNIKI:
– 4 ugotowane jajka na twardo
– 100 g wędzonego łososia
– 1,5 łyżki majonezu
– 1 łyżeczka wasabi
PRZYGOTOWANIE:
- Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz i przekrój wzdłuż na połówki.
- Łososia drobno posiekaj nożem. Możesz wrzucić go oczywiście do miksera z pozostałymi składnikami ale ja wolę go drobno siekać i dopiero łączyć. Wtedy nadzienie jest nieco mniej gładkie, ale łosoś jest bardziej wyczuwalny.
- Do posiekanego łososie dodaj żółtka wyjęte z jajek, majonez i wasabi. Wszystko zgnieć i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw pieprzem, soli raczej nie będą potrzebowały bo łosoś ma jej sporo.
- Pastę nakładaj w wgłębienia jaj po żółtku. Możesz ozdobić jaja małymi kawałkami wędzonego łososia, szczypiorkiem lub innymi zielonymi listkami, idealnie pasują też oliwki. Podawaj.
Smacznego!
Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie!