Ten majonezowy sos jest idealny do ryby oraz innych dań. Nie wyobrażam sobie na przykład ryby z frytkami bez jego dodatku, bo to właśnie te ciekawe dodatki w majonezie robią ten świetny smak całego dania. Ja sos tatarski lubię dodawać także na kanapki z wędliną czy z tuńczykiem, obowiązkowo podaję go także do kotletów serowych oraz czasem do dań mięsnych.
Następnym razem nie kupuj w sklepie gotowego sosu tatarskiego, tylko zrób go w domu!
Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki. Polecam Wam także:
– sałatka gyros
– sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
– sałatka cezar z kurczakiem
– sałatka z pieczonym kalafiorem
– sałatka z gruszką i gorgonzolą
– sałatka ze szparagami i jakiem
– sałatka kebab
– sałatka brokułowa
– kurczak z batatami
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
SOS TATARSKI
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
– 4-5 łyżek majonezu
– 2 łyżki posiekanych grzybów marynowanych (mogą być marynowane pieczarki)
– 2 łyżki drobno posiekanych korniszonów lub ogórków konserwowych
– 2-3 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
– 1-2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
– 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
– 1 łyżka soku z cytryny
– opcjonalnie 1 łyżka małych lub posiekanych kaparów
Przygotowanie:
- Bardzo drobno posiekaj grzyby, korniszony, cebulę, zioła oraz kapary.
- Dodaj je do majonezu i wlej jeszcze sok z cytryny. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj i gotowe!
SMACZNEGO!