Sos doskonale nadaje się do każdego rodzaju sałaty. Jeśli macie taką możliwość łączcie równe rodzaje sałat – lodową, roszponkę, świeży szpinak czy inne.
Zajmie: 5 minut
Składniki:
– łyżka szczypiorku
– łyżka siekanej natki pietruszki
– łyżka koperku
– łyżka siekanych listków bazylii
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżeczka musztardy stołowej lub sarepskiej
– 1 łyżeczka miodu
– 1 łyżeczka białego octu winnego
– 1 łyżka ciepłej wody
Przygotowanie:
Zioła posiekajcie, dodajcie do nich pozostałe składniki. Wodę dodajcie w przypadku kiedy oliwa i musztarda nie będą chciały połączyć się w jednolity sos. Podawajcie z dowolnymi sałatami.
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy