Wpisz i naciśnij Enter

Sos ziołowy

Sos doskonale nadaje się do każdego rodzaju sałaty. Jeśli macie taką możliwość łączcie równe rodzaje sałat – lodową, roszponkę, świeży szpinak czy inne.

Zajmie: 5 minut

Składniki:
– łyżka szczypiorku
– łyżka siekanej natki pietruszki
– łyżka koperku
– łyżka siekanych listków bazylii
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżeczka musztardy stołowej lub sarepskiej
– 1 łyżeczka miodu
– 1 łyżeczka białego octu winnego
– 1 łyżka ciepłej wody

Przygotowanie:

Zioła posiekajcie, dodajcie do nich pozostałe składniki. Wodę dodajcie w przypadku kiedy oliwa i musztarda nie będą chciały połączyć się w jednolity sos. Podawajcie z dowolnymi sałatami.

salata3

salata2

salata1

Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
śledzie w oleju
boeuf strogonow
pasta z awokado
frytki z batatów
placek po węgiersku
pierogi z kaszą gryczaną
zupa krem z pomidorów
marynata do karkówki 
pizza z patelni
puree ziemniaczane
kolacja – moje ulubione przepisy

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Sos ziołowy
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *