Ta zupa jest pyszna i zdrowa, a ponadto można ją odgrzać nawet po kilku dniach od momentu przygotowania. Doskonale się przechowuje.
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
Przygotowanie: ok 45 minut
Składniki:
– 1 mała cebula
– 1 łyżeczka curry
– 1 puszka soczewicy
– 1 puszka krojonych pomidorów
– 1,2 l bulionu warzywnego lub drobiowego (dobrego)
– świeży tymianek
– świeżo mielony pieprz
Składniki:
Drobno pokrojoną cebulę podsmażacie na oliwie. Dodajcie curry a po chwili odsączoną ugotowaną soczewicę. Do garnka dorzucacie pomidory z puszki oraz bulion. Doprawcie do smaku.
Podawajcie ze świeżym tymiankiem. Smacznego!

Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy






5 comments
Robilam ostatnio podobna, tyle, ze z dodatkiem chorizo i byla pyszna, wiec jestem pewna, ze i ta taka jest 🙂
Idealna na upały. Uwielbiam 🙂
uwielbiam soczewicę, za jej ” pieprzowy’ podsmak. W zupie sprawdza sie idelanie.
Pozdrawiamy Tapenda
Bardzo apetyczna zupka!
Nie wiem czemu, ale zawsze kupuję pomidory w całości, a potem je kroję robiąc bałagan w kuchni 😉
Nigdy nie przepadałam za soczewicą – do czasu, gdy też zrobiłam zupę (choć bez pomidorów). Szybko się ją robi i jest naprawdę świetnym daniem.