Zaletą tych kotletów jest olbrzymia prostota i szybkość ich przygotowania. Wystarczy zmielić składniki, wymieszać, doprawić i krótko usmażyć. Kotlety podajcie z ulubionym sosem, naprawdę idealnie pasuje do nich sos tatarski.
Polecam Wam także:
– kotlet quinoa
– kotlety mielone z kurczaka
– kotlety z cukinii
– kotlety ziemniaczane
– wege burger z kalafiora
– kotlet schabowy
– schabowy inaczej
– kotlet serowy
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
KOTLETY RYBNE
PRZYGOTOWANIE: 25 minut
Ilość porcji: 8 niewielkich kotletów
SKŁADNIKI:
– 300 g filetów z dorsza
– pół łyżeczki soli
– 1 jajko
– 1 łyżka mąki pszennej
– 70 g śmietany kremówki 36%
– pół marchewki
– 1 nieduży ziemniak
-2 łyżki posiekanego koperku
– pieprz
– olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
- Do blendera dodaj rybę oraz sól. Zblenduj, a jeśli ryba będzie oporna dodaj jajko i wtedy blenduj. Przełóż masę do miski.
- Dodaj mąkę i śmietanę oraz pieprz. Wymieszaj.
- Na tarce z małymi oczkami zetrzyj marchewkę i ziemniaka. Warzywa odciśnij mocno i dodaj do masy z rybą. Dodaj koperek i wszystko połącz. Masa powinna być zwarta i klejąca.
- Na patelni rozgrzej olej, formuj niewielkie kotleciki i smaż je aż nabiorą złotego koloru po obu stronach. Wtedy kotlety nie będą się rozpadały.
- Kotlety podawaj z ulubionym sosem, najlepiej smakują z sosem tatarskim.
Smacznego!
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Kotlety rybne
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
7 Review(s) Based on