Jeśli masz kawałek mięsa z indyka to musisz je zrobić roladki zrobisz zarówno z cienkich plastrów dużej indyczej piersi jak i z gotowych pokrojonych sznycli z indyka dostępnych w sklepie.
Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów:
– kotlety z cukinii
– kotlety mielone
– cordon bleu z kurczaka
– chrupiący pieczony kurczak
– kurczak pieczony
– surówka z czerwonej kapusty
– przepis na kotlet schabowy inaczej
– kotlet schabowy
– placek po węgiersku
– kotlety ziemniaczane
– przepis na ogórki kiszone
– młoda kapusta
ROLADKI Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDRAMI
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
ILOŚĆ PORCJI: 2
SKŁADNIKI:
– 400-500 g sznycli z indyka lub piersi z indyka
– 10 suszonych pomidorów
– 50-80 g mozzarelli
– kilka listków świeżej bazylii
– sól, pieprz
– do smażenia: olej słonecznikowy, klarowane masło
PRZYGOTOWANIE:
- Indyka rozbij za pomocą tłuczka na 1 cm kotlety. Saraj się rozbijać tak aby uzyskać kształt kwadratu lub prostokąta. Jeśli wyjdzie Ci prostokąt zawijaj wzdłuż dłuższego z boków.
- Przygotuj składniki nadzienia, pokrój drobniej pomidory, mozzarellę i przygotuj listki świeżej bazylii.
- Rozbite mięso dopraw solą i pieprzem, nadziewaj mozzarellą, pomidorami i listkami bazylii. Zawijaj roladki aby nie wystawało nadzienie. Smaż roladki na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym. Wystarczy kilka minut i obrót i dalej kilka minut. Obracaj na wszystkie strony aby roladka ładnie usmażyła się z zewnątrz i w środku.
- Po usmażeniu wyjmij roladki i krój a plastry. Podawaj z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
2 comments
ale pysznie!
Wow, wygląda przepysznie! Właśnie takiego przepisu szukałam. Dziękuje 🙂