Surówka z czerwonej kapusty

Taką surówkę pamiętam jeszcze z dzieciństwa, a ostatnimi czasy czerwoną kapustę dodawałam do potraw aby wzbogacić nie tylko ich smak ale i kolor. Zobacz jak r=zrobić pyszną surówkę z czerwonej kapusty 🙂

Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki.  Polecam Wam także:
surówka Colesław
– sos do sałatki
– sałatka gyros
– sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
– sałatka cezar z kurczakiem
– sałatka z pieczonym kalafiorem
– sałatka z gruszką i gorgonzolą
– sałatka ze szparagami i jakiem
– sałatka kebab
 sałatka brokułowa
– kurczak z batatami
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Przygotowanie: 30 minut

Składniki:
– 1 mała czerwona kapusta lub pół średniej
– 1 cebula
– 3 łyżki majonezu
– 1,5 łyżeczki octu jabłkowego
– po pół łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Poszatkowaną kapustę zalej wrzątkiem i zostaw w nim kapustę przez 20-30 minut.
  2. Odcedź kapustę i dodaj do niej ocet jabłkowy. Całość wymieszaj dokładnie, dzięki octowi kapusta zachowa piękny kolor.
  3. Do kapusty dodaj majonez, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz.Odstaw surówkę na chwilę do lodówki przed podaniem

SMACZNEGO!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Surówka z czerwonej kapusty
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!