Taką surówkę pamiętam jeszcze z dzieciństwa, a ostatnimi czasy czerwoną kapustę dodawałam do potraw, aby wzbogacić nie tylko ich smak, ale i kolor. Zobacz, jak zrobić pyszną surówkę z czerwonej kapusty 🙂
Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki. Polecam Wam także:
– surówka Colesław
– sos do sałatki
– sałatka gyros
– sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem
– sałatka cezar z kurczakiem
– sałatka z pieczonym kalafiorem
– sałatka z gruszką i gorgonzolą
– sałatka ze szparagami i jakiem
– sałatka kebab
– sałatka brokułowa
– kurczak z batatami
– kotlet serowy
– Surówka z włoskiej kapusty
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
– 1 mała czerwona kapusta lub pół średniej
– 1 cebula
– 3 łyżki majonezu
– 1,5 łyżeczki octu jabłkowego
– po pół łyżeczki soli i pieprzu
Przygotowanie:
- Kapustę drobno poszatkuj. Poszatkowaną kapustę zalej wrzątkiem i zostaw w nim kapustę przez 20-30 minut.
- Odcedź kapustę i dodaj do niej ocet jabłkowy. Całość wymieszaj dokładnie, dzięki octowi kapusta zachowa piękny kolor.
- Do kapusty dodaj majonez, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz.Odstaw surówkę na chwilę do lodówki przed podaniem
SMACZNEGO!
Zajrzyjcie też do:
– zupa gołąbkowa
Pamiętaj o obserwowaniu mnie na Facebooku i Instagramie
FACEBOOK I INSTAGRAM
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł