Do przygotowania ciasteczek użyłam gotowego ciasta francuskiego, dlatego ich zrobienie zajęło mi ok 25 minut. Są pyszne a wkłąd pracy jest minimalny. Dziękuję mojej mamie za inspirację 🙂
Przygotowanie: 25 minut
Składniki:
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– pół łyżeczki cynamonu (najlepiej świeżo startego)
– 2 łyżeczki cukru waniliowego
– 4-5 gruszek z zalewy (gruszki słodkie w syropie, polecam Krokus)
– cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Rozłóżcie ciasto francuskie. Pokrójcie na niewielkie kwadraty, o boku ok 3-4 cm. Do krojenia doskonale nadaje się nożyk do krojenia pizzy.
Na każdy element połóżcie niewielki kawałek gruszki (nie mogą być za ciężkie elementy), posypcie szczyptą cynamonu i cukru waniliowego. Pieczcie ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180st. Ciasteczka powinny wyrosnąć na brzegach i pięknie się zezłocić.
Po ostygnięciu posypcie ciastka cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
2 comments
pyszne takie nadzienie z gruszek! 🙂
ale one cudnie wyglądają! a do tego takie proste