Nie mogę zostawić Was na Wielkanoc bez najlepszych przepisów. W ubiegłym tygodniu pojawi się już na blogu i moim nowym kanale na YouTube przepis na jajka faszerowane mango i kozim serem. Dziś produkcja zrobiona tego samego dnia, ale jaja są zupełnie inne. Przede wszystkim do ich nadziania wykorzystałam łatwo dostępne paluszki krabowe, ale możecie zamienić je i wykorzystać do tego krewetki. Zwróćcie też uwagę na sposób nadziewania jajek. Zdecydowałam się na pionową formę i pozostawienie skorupki. Jeśli macie ładne naczynie na jajka lub chcecie przygotować takie z opakowania po jajkach, ten sposób podania sprawdzi się i u Was.
Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
– domowa biała kiełbasa
– jajka faszerowane w 3 kolorach
– babka majonezowa
– babka piaskowa
– jajka faszerowane mango
– łosoś marynowany w whisky
– śledź w czosnku i majeranku
– łosoś marynowany w koprze i wódce
– rolady z szynką i sałatką jarzynową
– sałatka jarzynowa
– jajka z awokado
– farbowanie jajek barwnikami
– jaja z suszonymi pomidorami
– mazurek kajmakowy
– przepis na pasztet
– jajka faszerowane
Przygotowanie: ok 20 minut
Składniki:
– 6 jajek ugotowanych na twardo
– 5-6 paluszków krabowych
– 4 łyżki majonezu
– świeża kolendra do przybrania
- Jajka ugotujcie i przygotujcie do faszerowania tak jak pokazałam Wam na filmie na YouTube.
- Z posiekanych paluszków krabowych, żółtek i majonezu stwórzcie pastę. Pastą nadziejcie jajka i ozdóbcie świeżą kolendrą.
Smacznego!