Koktajle owocowo-warzywne skradły serca mionów. Coraz częściej w domach pojawiają się blendery dedykowane koktajlom, które dzięki swej budowie umożliwiają szybkie przygotowanie i zabranie koktajlu ze sobą do pracy lub na trening. Dziś mam dla Was szpinakową bombę witaminową, z dodatkiem jabłka i soku pomarańczowego. Jest przepyszny.
Jeśli lubisz tego typu przepisy, polecam Ci:
– lemoniada arbuzowa
– lemoniada wiśniowa
– lemoniadę czereśniową
– lemoniadę malinową
– lemoniadę melonową
– oraz coś z dodatkiem alkoholu – przepis na granitę mohito
– zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie
koktajl ze szpinakiem
PRZYGOTOWANIE: 10 minut
SKŁADNIKI:
– garść szpinaku
– pół szklanki soku pomarańczowego
– 1 jabłko
– 1 łyżka miodu
- Szpinak umyj i włóż do kielicha blendera. Dodaj jabłko, z którego wytnij wcześniej gniazda nasienne. Zachęcam do tego aby zostawić skórkę, szkoda pozywać się witamin które posiada.
- Do kielicha dodaj także sok oraz miód. Blenduj. Pij od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
Smacznego!