Na zdjęciach makaron wyda się banalny i w sumie taki jest w przygotowaniu. Nie jest jednak banalny w smaku, kilka dodatków powoduje wyjątkowość tego dania. Sos jest niesamowicie kremowy dzięki dodatkowi orzechów nerkowca. A do tego to niesamowicie zdrowe danie. A jeśli chcesz dodatkowo potraktować to danie wyjątkowo, zrób domowy makaron z mojego pysznego przepisu na domowy makaron.
Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów:
 – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony
 – makaron z szynką parmeńską i oliwkami
 – makaron z kurczakiem
 – makaron z pieczarkami
 –  penne z szynką parmeńską 
 – makaron z boczkiem
 – makaron ze szpinakiem
 – makaron z polędwicą
 – makaron z krewetkami
 – spaghetti aglio oilo
 – spaghetti bolognese
 – spaghetti carbonara
 – spaghetti z krewetkami
Makaron z sosem pomidorowym i kiełkami
Ilość porcji: 2
 Przygotowanie: 15 minut
Składniki:
 – 250 g makaronu gnocchi, muszle lub innego
 – 3 ząbki czosnku
 – pół dużej cebuli
 – 300 ml passaty pomidorowej
 – 1 papryczka chilli
 – pół szklanki orzechów nerkowca
 – oliwa do smażenia
 – sól, pieprz
 – tarty parmezan
 – kiełki do podania: różne rodzaje
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente.
- Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na oliwie podsmaż cebulę z czosnkiem, a następnie dodaj drobno posiekane chilli. Jego ilość zależy
- Dodaj na patelnię passatę pomidorową i 100 ml wody z gotującego się makaronu. Duś ok 2 minut. Przełóż sos do blendera, dodaj orzechy nerkowca trochę soli i pieprzu i zblenduj na jednolity sos. Spróbuj i dopraw w razie potrzeby.
- Połącz sos z ugotowanym makaronem, przełóż go na talerze i posyp obficie parmezanem. Dodaj kiełki i podawaj.
SMACZNEGO!







 Based on 5  Review(s)
 Based on 5  Review(s) 
 



