Potrzebujecie czegoś szybko na kolację? Może w lodówce lub zamrażarce macie gotowe ciasto francuskie? przydaje się ono w różnych niespodziewanych sytuacjach, kiedy trzeba zrobić coś słodkiego lub słonego.Ja spożytkowałam je na przygotowanie mini tart, z różnymi nadzieniami.
Proponowane nadzienia:
– oscypek i cebula
– żółty tarty ser i szynka parmeńska
– suszone pomidory i ser feta, podane wraz z rucolą
– mozzarella z pomidorkami koktajlowymi
– oscypek i cebula
– żółty tarty ser i szynka parmeńska
– suszone pomidory i ser feta, podane wraz z rucolą
– mozzarella z pomidorkami koktajlowymi
Z ciasta wyrajacie prostokąty i kładziecie na nie dowolne nadzienie. Zapiekacie ok 10 mminut.A moje wyszły właśnie tak:
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
1 comments
Jakoś chętniej sięgam po żytnie ciasto do tart, ale Twoje mini wersje bardzo mi się podobają!!