Wpisz i naciśnij Enter

Mini-tarty z ciasta francuskiego

Potrzebujecie czegoś szybko na kolację? Może w lodówce lub zamrażarce macie gotowe ciasto francuskie? przydaje się ono w różnych niespodziewanych sytuacjach, kiedy trzeba zrobić coś słodkiego lub słonego.Ja spożytkowałam je na przygotowanie mini tart, z różnymi nadzieniami.
Proponowane nadzienia:
– oscypek i cebula
– żółty tarty ser i szynka parmeńska
– suszone pomidory i ser feta, podane wraz z rucolą
– mozzarella z pomidorkami koktajlowymi

Z ciasta wyrajacie prostokąty i kładziecie na nie dowolne nadzienie. Zapiekacie ok 10 mminut.A moje wyszły właśnie tak:

tartay2

tarty1

tarty3

tarty6

tarty7

tarty8

tayty4

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

One comment

  1. Jakoś chętniej sięgam po żytnie ciasto do tart, ale Twoje mini wersje bardzo mi się podobają!!