Przepis na czerwone pesto

Pesto czerwone powinno mieć w składzie suszone pomidory. Niestety sklepowe wersje to głównie pasta z tradycyjnych pomidorów i olej zamiast oliwy. Koniecznie przygotujcie w domu przepis według opisu poniżej, jestem pewna że zauważycie olbrzymią różnicę.

Jeśli poszukujecie przepisu na inne rodzaje pesto odwiedźcie jeszcze te przepisy: zielone pestopesto z rukoli czy makaron z pesto i polędwicą

Przygotowanie: ok 30 minut

Składniki czerwone pesto:

– szklanka suszonych pomidorów w oliwie
– 4 ząbki czosnku
– 5 łyżek tartego parmezanu
– 4 łyżki podprażonych orzechów laskowych
– łyżka koncentratu pomidorowego
– 10 łyżek oliwy z pomidorów
– świeżo mielony pieprz

– dowolny makaron, możecie wybrać ten nadziewany serem typu parmezan
– parmezan do posypania
– świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Przygotowanie pesto jest bardzo proste – wszystkie składniki dokładnie zblendujcie.

Ugotujcie makaron według przepisu na opakowaniu a następne zmieszajcie go razem z pesto. Podawajcie posypane parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.
SMACZNEGO!

czerwonepesto2

czerwonepestto1

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Przepis na czerwone pesto
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Zapisz się do newslettera i pobierz e-book

ja

Przeczytaj poprzedni wpis:
Przepis na pesto

Ten przepis na klasyczne bazyliowe pesto już gościł na moim blogu. Postanowiłam jednak poprawić zdjęcia dania, dartego przepis pojawił się...

Zamknij