Do Wielkanocy zostało niespełna 2 tygodnie, to dla wielu z Was pora planowania świątecznych dań. Zapraszam Was zatem na 3 nowe przepisy na jaja faszerowane, w 3 wersjach smakowych i kolorystycznych. Wszystkie 3 wypełnienia przygotowane zostały na bazie majonezu Kętrzyńskiego, w wersji żółtej z dodatkiem krewetek, w zielone z awokado i w różowej z pieczonym burakiem. Polecam wszystkie trzy propozycje, możecie zrobić każdej z nich po kilka sztuk, tak aby Wasz świąteczny stół wyglądał świeżo i kolorowo.
Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc:
– babka majonezowa
– babka piaskowa
– jajka faszerowane paluszkami krabowymi
– jajka faszerowane mango
– łosoś marynowany w whisky
– śledź w czosnku i majeranku
– łosoś marynowany w koprze i wódce
– rolady z szynką i sałatką jarzynową
– sałatka jarzynowa
– jajka z awokado
– farbowanie jajek barwnikami
– jaja z suszonymi pomidorami
– mazurek kajmakowy
– przepis na pasztet
– jajka faszerowane
Przygotowanie: ok 15 minut każdy z przepisów
JAJKA Z KREWETKAMI I KURKUMĄ (ŻÓŁTE)
Składniki:
– 3 jajka ugotowane na twardo
– 2 łyżki małych krewetek z zalewy
– pół łyżeczki kurkumy
– 3 łyżki majonezu Kętrzyński
JAJKA Z AWOKADO I WASABI (ZIELONE)
Składniki:
– 3 jajka ugotowane na twardo
– połowa dojrzałego awokado
– pół łyżeczki wasabi
– 3 łyżki majonezu Kętrzyński
JAJKA Z PIECZONYM BURAKIEM I KOZIM SEREM (RÓŻOWE)
Składniki:
– 3 jajka ugotowane na twardo
– połowa niewielkiego buraka pieczonego (upieczcie buraka przez 1-1,5 h w piekarniku w temp 190 st)
– łyżka miękkiego sera koziego
– 3 łyżki majonezu Kętrzyński